Поставка українського м’яса

Європейський Союз має в планах розширити квоти на безмитні поставки з України продукції тваринництва.
Цю новину заявив керівник сектору сільського господарства Представництва Європейського Союзу в Україні Крістіан Бен Хелл.
Після набуття чинності Угоди про асоціацію український агропродовольчий експорт до ЄС збільшився на 32%. Наш ринок є пріоритетним для вашої країни. Але в Євросоюзі дуже високі стандарти якості для сільгосппродукції. Ми робимо все, щоб дати можливість українським продуктам вийти на ринки ЄС. Зокрема, плануємо розширити квоти для поставок яловичини, свинини, продукції птахівництва тощо„, — сказав Крістіан Бен Хелл.

А також, він акцентував увагу на пріоритетних напрямках на 2019 рік щодо наближення законодавства України в сфері розвитку сільського господарства та сільських територій до законодавства ЄС.
Особливо, йшлося про законопроект №6023, який розроблявся понад 2,5 роки і повністю відповідає вимогам ЄС та визначає основні географічні принципи України та ЄС. Крістіан Бен Хелл закликав парламентаріїв ухвалити цей документ та привернув увагу до законопроекту № 9162, який визначає основні засади аграрного розвитку України та його конкретні напрямки. Він також є юридичною основою для того, щоб ЄС міг підтримати фінансово розвиток сільських територій в нашій країні.

Крістіан Бен Хелл наголосив, що європейська спільнота вважає не менш актуальними й інші документи. Зокрема, законопроекти, які регулюють питання управління земельними ресурсами, запобіганню рейдерству та використання ГМО. Актуальними для розвитку с/г України є законопроекти щодо розвитку кооперативів (6527) та про реєстрацію тварин (№ 9022). Загалом ЄС активно співпрацює з Україною у пріоритетних напрямках щодо фітосанітарії, ветеринарної медицини, продовольчої безпеки тощо. Разом з Мінагропродом розробляється 2 законопроекти про розвиток фермерських господарств.