Переваги навчання в Польщі

 Вартість навчання в Польщі для українців подібна (від 800 євро на рік), а часто нижча ніж в Україні. Натомість якість навчання та перспективи випускника дуже різняться. Польська система освіти повністю інтеґрована у європейську, а це означає якість, сучасність, відповідність вимогам ринку праці та перспективність. Дипломи, які дають ВУЗи та університети Польщі, дійсні в усіх країнах Європейського Союзу, а також у інших країнах світу. 

 Завдяки цьому, освіта в Польщі відкриває для Вас необмежені перспективи працевлаштування в усій Європі та поза її межами. 

 Часто, навчаючись в Польщі, пересічний українець має на європейському ринку праці ліпші перспективи, ніж його одногрупник-поляк. Це зумовлено тим, що розпочинаючи навчання в Польщі, українець вже володіє двома іноземними для польських студентів мовами – українською та російською. За роки навчання кожен студент досконало вивчить польську та володітиме щонайменше англійською (англійська мова є обов’язковою дисципліною у кожному вузі). 

 Отримуючи диплом про вищу освіту, фахівець потрапляє на ринок праці, володіючи чотирма-п’ятьма мовами. Ця перевага є досить суттєвою для таких секторів економіки, як транспорт, туризм, консалтинг, торгівля, міжнародний менеджмент, журналістика, освіта тощо. Економічна співпраця Європейського Союзу з Україною постійно зростає. Польща – один з найбільших закордонних інвесторів в Україні. Водночас український капітал все сміливіше мандрує до Польщі та загалом до Європи. Імпорт-експорт за напрямком Україна-ЄС, спільні підприємства, проекти, інвестиції – все це є передумовою зростаючого попиту на кваліфікованих фахівців, які закінчили навчання в Польщі та здобули якісну європейську освіту, володіють іноземними мовами та добре орієнтуються у специфіці співпраці з Україною та ЄС.

Под редакцией Вероники Мацелюх